Facilicom lanceert tool ter voorbereiding op anderhalvemeterwerkplekken

Facility management

Met de nieuwe online tool Samen Corona Door van Facilicom Group zijn organisaties optimaal voorbereid op een veilige, schone en gezonde werkomgeving in de anderhalvemetersamenleving.

De overheidsmaatregelen tegen het coronavirus worden versoepeld en stap voor stap gaan steeds meer werkplekken open. Onder de noemer Samen Corona Door presenteert Facilicom Group nu een gratis online tool waarmee organisaties zich voorbereiden op het werken in de anderhalvemetereconomie. Op kantoor, op school, in de horeca, in de zorg en op andere werkplekken.

In negen stappen naar een verantwoorde werkomgeving

Een veilige werkomgeving start met een gedegen analyse om de juiste aanpak te bepalen. De online tool neemt de gebruiker vervolgens mee in de verschillende thema's die een plek verdienen in de aanpak en protocollen. Denk aan trainingen aan medewerkers over hygiëne en desinfectie, de inzet van signing en andere slimme methoden voor gedragsbeïnvloeding, de organisatie van effectieve schoonmaak, de inrichting van veilige werk- en vergaderplekken en de realtime monitoring van de bezetting van een gebouw.

Samen aan de slag

Als integrale facilitaire dienstverlener heeft Facilicom Group alle expertise en oplossingen in huis voor een veilige, schone en gezonde werkomgeving in tijden van corona. Bijvoorbeeld als het gaat om entreemanagement, koortsscreening, gebouwbeheer en -onderhoud, verantwoorde thuiswerkplekken en speciale desinfectie en schoonmaak.

Met de online tool Samen Corona Door kunnen organisaties zelf aan de slag met een veilige werkomgeving. Daarnaast nemen de facilitaire experts van Facilicom - met sectorspecifieke kennis over onder meer onderwijs, horeca en zorg - organisaties werk uit handen bij de ontwikkeling en/of uitvoering van een aanpak voor een verantwoorde werkomgeving. Op basis van een inventarisatie op locatie wordt dan een duidelijk en praktisch adviesrapport opgesteld dat snel en efficiënt uitvoerbaar is. De uitvoering kan de organisatie zelf op zich nemen, of (deels) uitbesteden aan Facilicom.

Complete diensten voor anderhalvemeterwerkplekken

De online tool Samen Corona Door is een aanvulling op de dienstencatalogus die op een rij zet hoe Facilicom Group organisaties helpt om - zelfs in de coronacrisis - een gezonde, veilige, schone, duurzame en gastvrije omgeving te creëren. Het familiebedrijf in Schiedam levert in heel Nederland een compleet en flexibel pakket met vernieuwende en effectieve aanpakken voor een verantwoorde werkomgeving. Snel, efficiënt, altijd in overeenstemming met de laatste overheidsrichtlijnen en continu afgestemd op de specifieke locatie.