Facilicom Group verkoopt activiteiten UK en Ireland aan Kingdom Services Group

Facilicom Group

Facilicom Group verkoopt zijn schoonmaak- en beveiligingsactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland aan Kingdom Services Group. De overdacht van de activiteiten zal per heden plaatsvinden.

Facilicom Group heeft als strategisch uitgangspunt dat al zijn bedrijven een toppositie in facilitaire dienstverlening moeten nastreven. In Nederland behoort Facilicom Group met zijn activiteiten tot de topspelers en is het actief in alle domeinen van de facilitaire wereld. In België geldt dit voor de schoonmaakactiviteiten en ziet Facilicom ruimte om ook op de andere activiteiten tot de top te gaan behoren.

Beperkte dienstverlening in de UK

In het Verenigd Koninkrijk en Ierland is Facilicom alleen actief in schoonmaak- en beveiligingsdiensten. Met een omzet van ongeveer 50 miljoen en een personeelsbestand van 2.000 medewerkers pasten de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland niet in meer in de strategie van de Group. Verder is de afstand naar de top van de facilitaire dienstverlening in het Verenigd Koninkrijk een grote, zo stelt het bestuur in een verklaring.

Focus op Nederland én België

Om die redenen heeft Facilicom Group dan ook besloten zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland af te stoten en zich volledig te focussen op zijn activiteiten in Nederland en België. In Kingdom Services Group heeft Facilicom voor de medewerkers én opdrachtgevers een waardige partij gevonden.

Behoud van de waarden van een familiebedrijf

Ook Kingdom is een familiebedrijf met waarden die aansluiten bij die van Facilicom. Daar waar Kingdom dominant actief is in beveiliging, is Facilicom in het Verenigd Koninkrijk en Ierland dat in schoonmaak. Beide organisaties vullen elkaar, voor wat betreft het portfolio, mooi aan, staat eveneens in de verklaring te lezen. 

De overdracht heeft inmiddels plaats gevonden. Alle medewerkers, inclusief management, gaan over naar Kingdom Services Group.