Facilicom Group en Stichting Nelis maken samen plaats voor talent

Facilicom Group

Facilicom Group en Stichting Nelis, onderdeel van sociale onderneming Nelis Company, gaan samenwerken. Er is op het thuishonk van Stichting Nelis een overeenkomst getekend waarin de stichting 50 kandidaten per jaar aan het werk helpt in diverse facilitaire functies binnen de divisies van Facilicom Group, waaronder Gom, Trigion en Breijer.

Stichting Nelis werd in 2011 opgericht door Ian Smeyers, directeur-grootaandeelhouder van Nelis Company, met als doel talentvolle jongeren via een opleiding en werkervaringsplaats te begeleiden bij het vinden van een werkgever. Daarnaast adviseert en helpt de stichting bedrijven met de werving en selectie van ongekend talent, zoals Stichting Nelis jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt noemt. De jonge talenten gaan aan het werk in facilitaire functies, denk aan schoonmaak of glas- en gevelreiniging. Zo krijgen zij een stabiel inkomen. Ook krijgen ze hulp bij onder andere wonen, financiën en vervoer en wordt er aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Dit geeft hen weer toekomstperspectief. Met de samenwerking willen Facilicom Group en Stichting Nelis nog meer sociale impact maken en kansengelijkheid verder bevorderen.

Ondertekening Stichting Nelis

Eric Otto (CEO Facilicom Group), Ian Smeyers (oprichter Nelis Company en Stichting Nelis), Samal Tahir (collega Stichting Nelis), Daniël Maats (voorzitter bestuur Stichting Nelis), Etienne Friederichs (sociaal ondernemer Buitengewoon), Frederiek Verwest (mededirecteur Stichting Nelis)

Betekenisvol werk voor jongeren

Sociale impact is voor Facilicom Group één van de belangrijkste pijlers, geeft Eric Otto, CEO Facilicom Group, aan. “Wij willen dat iedereen een arbeidsperspectief heeft, ook mensen die langs de zijlaan staan. Die groep is in ons land nog altijd veel te groot. We leveren al een grote bijdrage aan het verkleinen van deze groep met onze eigen sociale onderneming Buitengewoon, maar met de samenwerking met Stichting Nelis willen we nog meer jongeren betekenisvol werk geven.”

 

Ruim honderd jaar ervaring

Smeyers: “Wij hebben ruim honderd jaar ervaring met de werving van talent. We organiseren bijvoorbeeld laddertjes-, kwastendagen en facility days zodat jongeren kunnen kennismaken met alle verschillende diensten die Facilicom Group eigen is. Ook werkgevers in de branche maken op zo’n dag kennis met Stichting Nelis en kunnen jongeren een stageplek bieden. Tijdens het moment van tekenen deed Eric Otto mee met een workshop glazenwassen, om te ervaren hoe zo’n dag eruit ziet en hoe wij te werk gaan. Met deze dagen bereiken we meer jongeren, en laten we hen zien dat ze talent hebben en iets kunnen maken van hun leven. Tegelijkertijd helpen we bedrijven hands-on met het invullen van de vele vacatures.”  

Eric en Ian

Openstellen voor ongekend talent

Naast de maatschappelijke bijdrage, draagt de samenwerking bij aan het oplossen van het tekort aan vakmensen waar Facilicom Group mee te maken heeft, vertelt Otto. “Maar als één van de grootste werkgevers van Nederland vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een sociale en duurzame werkplek voor iedereen. Zowel bij ons als bij Stichting Nelis staat sociale impact maken voorop. Daarin hebben we elkaar gevonden.”

Smeyers kan zich daar volledig in vinden. “Bij Facilicom Group gaan we jongeren aan het werk helpen in functies als huismeester, glazenwasser, conciërge, maar ook in technische banen. Op dit moment zoeken we voor de 10 jongeren die op het tekenmoment meededen met de workshop glazenwassen een plek binnen Facilicom Group. Mensen vooruit helpen staat bij ons boven winst maken. Daarvoor is het wel nodig dat organisaties zich openstellen voor deze groep jongeren op de arbeidsmarkt. Ze zullen versteld staan van het talent en de motivatie!”