Facilicom draagt keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’

Facilicom Group Sociaal ondernemen

Facilicom Bedrijfsdiensten heeft in november het keurmerk partner in sociaal ondernemen ontvangen. Dit keurmerk komt voort uit het Sociaal Werkpact MVS en wordt verstrekt aan werkgevers die zich op basis van criteria onderscheiden door sociaal ondernemerschap. Facilicom Bedrijfsdiensten tekende samen met 10 andere werkgevers in de regio Waterweg-Noord een convenant met Stroomopwaarts.

Foto van viertal heren die keurmerk in ontvangst nemen staand op een pleintje

Verolme Elektra Systems, MTS Euro Products, Lentiz/Reviuslyceum, Vers Inclusief / Deelfruit, Blozo, Voscon, De Kuyper, Rijnmondbouw, Facilicom Bedrijfsdiensten, Mammoet en de Frankenlandgroep mogen, omdat ze voldoen aan de criteria, twee jaar lang het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ dragen. De criteria om in aanmerking te komen voor het keurmerk staan op www.stroomopwaarts.nl/sociaal-werkpact.

“Onze doelstelling is dat de komende twee jaar 100 ondernemers het Sociaal Werkpact MVS omarmen om zo minimaal 200 extra inwoners aan het werk te helpen”, zegt Martijn Bulte, manager van het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts. “Dit doen zij door het ondertekenen van een convenant. Deze ondernemers onderschrijven hiermee de sociale opgave van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS).” 

Het doel van het Sociaal Werkpact MVS is om extra werkplekken voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te realiseren. Uiteraard dan het liefst zo regulier mogelijke werkplekken.