Extra hulp voor gezinnen in Rotterdam

Traineeship Facilicom Foundation

In juni gingen vier teams, onder leiding van trainee teamcaptains, de competitie met elkaar aan tijdens de Facilic’Ommetjes challenge. Zij liepen gedurende 3 weken zoveel mogelijk Facilic'Ommetjes om geld in te zamelen voor een goed doel. Eén van die doelen was Stichting Meedoen in Rotterdam. Team 3, onder leiding van teamcaptains en management trainees Christiaan, Raycardo, Fenna en Marc, heeft een cheque van €750,- in de wacht gesleept voor de stichting. 

‘Na gezamenlijk als team heel wat kilometers te hebben gelopen voor de stichting, waren wij erg trots dat wij een cheque mochten overhandigen aan Caroline Mahutte van Stichting Meedoen in Rotterdam. Midden augustus was het zover en hebben wij een cheque ter waarde van €750 gepresenteerd aan de stichting. Net op tijd aangezien september de drukste periode is op het gebied van aanvragen, vanwege het starten van het nieuwe schooljaar. De stichting krijgt het steeds drukker. De aanvragen zijn de afgelopen jaren, en zeker tijdens de coronacrisis, flink gestegen terwijl de grootte van de donaties en bijdrages achterblijven; vraag en aanbod lopen dus niet gelijk. Het aantal gezinnen en kinderen in Rotterdam met een armoedeprobleem groeit en tegelijkertijd groeit ook de naamsbekendheid van de stichting in de stad. Het laatste is in principe een goede ontwikkeling, maar maakt het bieden van hulp ook moeilijker. Als stichting wilt Meedoen in Rotterdam echter geen concessies doen als het gaat om het ondersteunen van kinderen en gezinnen en blijven zij zich, zolang het kan, 100% inzetten om iedereen te helpen.’

Inmiddels staat de mailbox van Stichting Meedoen in Rotterdam bomvol met aanvragen. Met de bijdrage vanuit de Facilic’Ommetjes challenge kunnen heel wat gezinnen en kinderen geholpen worden. Gezinnen en kinderen die wellicht niet geholpen zouden kunnen worden. Meedoen in Rotterdam was erg blij dat Facilicom zich inzet voor dit soort sociale zaken.

'Als Rotterdammer ben ik erg blij en trots dat ik via Facilicom de mogelijkheid heb om iets goeds te doen voor mensen uit de stad.' - Christiaan Weijschede (teamleider team 3)

 

'Alle bijdragen helpen enorm, hier kunnen wij bijvoorbeeld 10 fietsen, of 4 laptops, of 30 bijles-abonnementen schenken aan diegenen die dat nodig hebben. Dat zijn heel wat extra Rotterdamse kinderen die wij met behulp van Facilicom en de deelnemers aan de actie kunnen helpen.' - Caroline Mahutte (coördinator van Stichting Meedoen in Rotterdam)

Uitreiking cheque meedoen in Rotterdam