Een mooie tuin voor de Huizer-maatjes dankzij de Facilic'Ommetjes challenge

Traineeship Facilicom Foundation

In juni gingen vier teams, onder leiding van trainee teamcaptains, de competitie met elkaar aan tijdens de Facilic’Ommetjes challenge. Zij liepen gedurende 3 weken zoveel mogelijk Facilic'Ommetjes om geld in te zamelen voor een goed doel. Eén van die doelen was Stichting Huizer-maatjes. Team 4, onder leiding van teamcaptains en management trainees Jordy, Daphne en Tim, heeft een cheque van €1000,- in de wacht gesleept voor de stichting. 

Huizer-maatjes is een stichting die in samenwerking met ouders, zorginstellingen en de gemeente een inspirerende woonomgeving probeert te creëren voor mensen met het syndroom van down. Met behulp van de stichting kunnen meerdere mensen met het syndroom van down, in de vorm van een woongroep, op een prettige manier op zichzelf wonen. Er is constant begeleiding aanwezig van kundig zorgpersoneel. De Huizer-maatjes zorgen er dus voor dat mensen met het syndroom van down op een prettige en veilige manier zelfstandig kunnen wonen.

Jordy, Daphne en Tim hebben namens de Facilicom Foundation de cheque ter waarde van 1.000 euro uitgereikt aan Stichting Huizer-maatjes. Met veel plezier hebben zes toekomstige bewoners van het nieuwe pand dat de stichting aan het bouwen is, de cheque in ontvangst genomen. Het bedrag zal worden besteed aan de tuin. Deze ligt er nu nog dor en droog bij, maar het is de bedoeling dat dit op termijn een plek wordt waar de bewoners tot rust kunnen komen. "Zowel de stichting als de toekomstige bewoners zijn de foundation en alle Facilicom medewerkers enorm dankbaar!"

 

De Huizer-maatjes nemen juichend de cheque in ontvangst.