Afvalmanagement; de winst voor het oprapen

Duurzaam

Voor elke organisatie die zichzelf én de leefomgeving serieus neemt is professioneel afvalmanagement een must. Gom, een van de divisies van Facilicom Group, ontwikkelde daarom samen met de experts van Milieu Service Nederland de afvalscan.‘Het is niet zo dat al onze klanten bewust aandringen op een betere afvalscheiding. Maar het milieu schiet er niets mee op als iedereen maar op elkaar blijft wachten om initiatieven te nemen. Iemand moet het goede voorbeeld geven. Laat Gom dat dan zijn’, zegt Ad van Poppel, directeur Kwaliteit bij Gom.De scan brengt allereerst inzicht in de hoeveelheid afval, in de inzameling en de manier waarop het afvoeren op dit moment plaatsvindt. Minder afval produceren, meer hergebruik mogelijk maken; en dan tegelijkertijd nog besparen ook? Dat werkt zo.

Zero waste als uitgangspunt

Het traject begint met een inventarisatie van de afvalstromen en de wijze van verwerking. Die gegevens worden gebenchmarkt met vergelijkbare bedrijven in de markt. De experts die de afvalscan uitvoeren, brengen een uitvoerbaar advies uit. Als het om restafval gaat is zero waste het uitgangspunt. Voor afvalstromen die recyclebaar zijn, zoals papier en karton, glas en restafval van de horeca, is het zaak om zoveel mogelijk aparte verwerking mogelijk te maken.

De winst? Die ligt voor het oprapen, want met afval gooi je meer weg.

Laat de feiten spreken

Met de afvalscan zetten Gom en Milieu Service Nederland bedrijven op het spoor van een milieuvriendelijke afvalverwerking. Daarbij laten ze de feiten spreken. Zowel als het gaat om het verlagen van CO2-uitstoot, als het beperken van hoge kosten voor vuilverbranding en transport.

Gom Afvalscan

Wil je weten wat de duurzame winst van de afvalscan is voor jouw organisatie?

We hebben een geanonimiseerd rapport die we met je kunnen delen. Zo kan je zien hoe de afvalscan is opgebouwd, en de link leggen met je eigen organisatie. Via onderstaand formulier ontvang je het rapport van de afvalscan.

Meer nieuws, blogs en cases