Verdien € 2.000 voor het goede doel van jouw keuze!

Met de Facilicom Foundation helpen we mensen die wel een zetje in het leven kunnen gebruiken. Dat doen we 365 dagen per jaar. En op dinsdag 15 maart maken we er een wel héél speciale dag van. Op Facilicom Foundation Dag doneren we eenmalig € 23.000. Zeven goede doelen ontvangen elk € 3.000. Die zeven doelen zijn gekozen door onze ambassadeurs, één per divisie. En dan blijft er nog een bedrag van € 2.000 over. Welk doel die ‘bonus’ ontvangt? Jij mag het zeggen, samen met je Facilicom-collega’s. Stem je mee?

Waarom die Facilicom Foundation Dag?

Ken je de Facilicom Foundation? Dan weet je dat we er zijn met een duidelijk doel voor ogen: een betere leefomgeving voor iedereen. Want die goede leefomgeving is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als familiebedrijf hebben we die maatschappelijke betrokkenheid altijd al gehad. Met de Facilicom Foundation maken we ook werk van die betrokkenheid. De ene keer door met vrijwilligers een goed doel te ondersteunen, de andere keer door onze kennis te delen. En op 15 maart door zeven doelen te sponsoren die zich inzetten voor mensen, op wat voor manier dan ook.

Stem je mee voor € 2.000 extra?

  • Ga dan op dinsdag 15 maart naar onze pagina’s op Instagram of Facebook.
  • Laat je inspireren door het verhaal van elk van de zeven goede doelen, die zijn aangedragen door onze ambassadeurs van de divisies.
  • Geef jouw stem aan het goede doel dat je het meest aanspreekt.

Op 16 maart maken we bekend welk van de zeven doelen de meeste stemmen heeft ontvangen én € 2.000 extra ontvangt.

Infographic met de spelregels van de acties voor Facilicom Foundation Dag 2022

Facilicom Group: Stichting Ambulance Wens

Logo Stichting Ambulance Wens

Nog één keer de klok thuis horen tikken, de zee zien, of een concert bijwonen. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wens van niet meer mobiele terminale patiënten die niet lang meer te leven hebben. Dit doen zij met speciaal ontworpen ambulances en bij elke wens gaan medisch geschoolde vrijwilligers mee. De Stichting bestaat dit jaar 15 jaar en heeft onlangs de 17.000ste wens vervuld. Alle wensen worden gratis verzorgd en er worden geen kosten doorberekend aan de patiënt. De Stichting is geheel afhankelijk van donaties en giften.

Food&i: Voedselbanken Nederland

Logo Voedselbanken nl

Food&i heeft een ongelofelijke passie voor gezond, duurzaam en lekker eten & drinken. Helaas is er een (te) grote groep mensen in Nederland waar de dagelijkse boodschappen een grote financiële last is. Voor hen speelt de Voedselbank een ontzettend belangrijke rol. Food&i draagt op locatieniveau al bij, door overschotten naar de Voedselbank in de regio te brengen. Daarnaast verzamelt  Food&i met statiegelddonatiebakken op de locaties PET-flessen voor de Voedselbank, waarvan het opgehaalde bedrag door de Facilicom Foundation wordt verdubbeld! Deze samenwerking willen zij in de toekomst intensiveren met als doel bij te dragen en impact te maken door gezond & lekker eten naar de minima in Nederland te krijgen! 

Tapwacht: Dushi Huis (Stichting Kind aan Huis)

Logo van Stichting Dushi Huis

Een Dushi Huis (van Stichting Kind aan Huis) biedt kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18+ jaar die niet meer thuis kunnen wonen een langdurige, veilige woonplek volgens de innovatieve Dushi-methode. In de kleinschalige Dushi Huizen krijgen de kinderen steun, begeleiding en alle ruimte hun identiteit te ontwikkelen en talenten te ontplooien. Deze donatie zal worden besteed aan het project: Reis naar je Roots. Hiermee wordt een vakantie naar Suriname gefinancierd voor Surinaamse kinderen, om ze in contact te brengen met hun cultuur en familieleden die ze normaal nooit zouden zien.

Incluzio: Het Vergeten Kind

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. Hun doel is dat al deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. 

Gom: CliniClowns

Logo CliniClowns

Gom en Kleentec hebben het goede doel CliniClowns aangedragen. CliniClowns zijn er voor iedereen die bang, onzeker, eenzaam of verdrietig is en de kracht van een lach hard nodig heeft. Het doel van CliniClowns is mensen die ziek of kwetsbaar zijn even uit hun negatieve situatie te tillen naar een andere werkelijkheid, waarin ze gewoon zichzelf kunnen zijn, zonder angst, pijn, eenzaamheid en verdriet. Een zorgeloos moment met CliniClowns maakt écht een wereld van verschil; het haalt de positieve kracht in henzelf naar boven. En dat heeft een blijvend effect. De CliniClowns spelen in bijna alle Nederlandse ziekenhuizen met een kinderafdeling, de psychiatrie, revalidatieklinieken, hospices, speciale scholen, kinderdagverblijven, online en in zorginstellingen voor mensen met dementie. CliniClowns is geheel afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven. Zij ontvangen geen subsidie. Deze donatie maakt het mede mogelijk dat de clowns nog meer bezoeken kunnen afleggen.

Trigion: VluchtelingenWerk Nederland

Logo Vluchtelingenwerk Nederland

Gezien de actualiteiten heeft Trigion gekozen voor VluchtelingenWerk Nederland. Trigion staat voor veiligheid. Helaas is de veiligheid van de inwoners van Oekraïne op dit moment zoek. VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers van het moment dat ze worden opgevangen in Nederland totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden. Dankzij de hulp van donateurs en vrijwilligers helpen zij vluchtelingen met het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.

Facilicom Solutions: Stichting Opkikker

Logo Stichting Opkikker

Stichting Opkikker organiseert Opkikkerdagen voor gezinnen met een ziek kind, waarbij ze de zorgen van ieder gezinslid volledig naar de achtergrond laten verdwijnen. Deze activiteiten zijn talloos en breed. Niets is te gek, alles kan. “Stichting Opkikker organiseert een volledig verzorgde dag voor gezinnen met zieke kinderen. Vanuit Facilicom Solutions zijn we vaak ook verantwoordelijk voor het zoveel mogelijk ontzorgen van de klant en het naar hun zin maken.”

Heb jij ook een goed doel dat een zetje kan gebruiken?

Je ziet: we ondersteunen nu vooral grote en bekende goede doelen. Maar er zijn nog veel meer initiatieven die best een beetje support kunnen gebruiken. Ook bij jou in de omgeving: een stichting, een vereniging, een organisatie of welk initiatief dan ook. Die kun jij helpen: door ze aan te dragen bij de Facilicom Foundation. Wij kijken vervolgens of het binnen onze doelstellingen past. Zo ja, dan kan ‘jouw’ goede doel op een donatie rekenen. Kleine moeite toch?

Project aanmelden

15 maart, Facilicom Foundation Dag

Maak het verschil met jouw stem!